Ključni aspekt je izraz: “gdje nema prepreke – nema boli, gdje postoji prepreka – postoji bol”. Prepreke, u ovom slučaju, odnose se na poremećaj aktivnosti meridijana, Chi energije i cirkulacije krvi, što stvara zagušenja i uzrokuje bol.

Bioenergetski meridijan masažer kombinuje principe tradicionalnih učenja u kineskoj medicini u pogledu meridijana i unutrašnjih organa s najnovijim dostignućima moderne nauke u oblastima kao što su bioinformatika, bioenergetika.

Koristeći savremenu tehnologiju, masažer simulira efekte fizičkih terapija i tehnika tradicionalne kineske medicine, kao što su Akupunktura, Gua Sha, Tui Na masaža, Moksibusija i Vakum terapija.

Bioenergetski meridijan masažer pruža brz i opipljiv fizioterapeutski efekat kroz usmjereni uticaj na biološki aktivne tačke. Odmah čisti meridijane, poboljšava cirkulaciju krvi, povećava energiju tijela i vraća Yin-Yang ravnotežu unutrašnjih organa. Može se koristiti za prevenciju i liječenje bolesti, kao i za održavanje dobrog zdravlja.

Masažer kombinuje tehnike tradicionalne kineske medicine i moderne nauke. U kineskoj medicini, meridijani su energetski putevi u ljudskom tijelu, koji teku unutar tijela i postoje u odgovarajućim parovima. Svaki Meridijan ima mnogo akupunkturnih tačaka duž svog puta. Navodi se da; “Meridijani određuju život i smrt, mogu se riješiti stotine bolesti, i mogu regulisati prazno i puno, stoga ne bi trebali biti zatvoreni.”

Meridijani ljudskog tijela su životne linije. Povezuju pet čvrstih i šest šupljih organa i udova tijela, i igraju ključnu ulogu u terapeutskim i zdravstveno poboljšavajućim tehnikama tradicionalne kineske medicine.

Bioenergo meridijan masažer se koristi za održavanje potpunog zdravlja.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama