Neki od poznatih benefita Bioenergetske meridijan masaže:

  • Poboljšanje cirkulacije krvi
  • Aktivacija nerva
  • Eliminacija umora
  • Pročišćavanje i detoksikacija i mišićnog tkiva
  • Čišćenje meridijana
  • Poboljšanje digestivnog sistema
  • Protuupalni učinak

 

Poboljšanje cirkulacije krvi:

Bioenergetska meridijan masaža može prodrijeti duboko u naše tijelo. Time se svi naši krvni sudovi šire, primjećuje se značajno poboljšanje protoka krvi, smanjenje viskoznosti krvi, poboljšanje mikrocirkulacije, što znatno povećava kapacitet skladištenja kisika i uklanja ugljen-dioksid uzrokujući značajno širenje krvnih žila.

 

Aktivacija nervnog i mišićnog tkiva:

Bioenergetska meridijan masaža stimuliše nerve i mišiće do te mjere da je moguće oživjeti bolesni ili umirući nervni sistem. U isto vrijeme, mišići se jačaju, popravljaju i uklanja se napetost. Stoga terapija Bioenergetskim meridijan masažerom može značajno poboljšati stanje pacijenata koji su pretrpjeli moždani udar, ili osoba koje pate od paralize i atrofije mišića.

 

Poboljšana funkcija nerva i mišića

Bioenergetska meridijan masaža aktivira nerve i mišiće kako bi poboljšala opštu funkciju nervnog sistema i obnovila tonus mišića. Na ovaj način, pomaže u olakšavanju bolova u mišićima.

 

Čišćenje blokada meridijana:

Bioenergetska meridijan masaža može biti kontrolisana. To je upotreba električne struje koja teče kroz naše tijelo kako bi stimulirala gasove unutar nas, ispravila i očistila prolaz meridijana. Jednom kada se meridijan našeg tijela očisti i krv cirkulira dobro, nervi se održavaju tako da bolesti ne mogu preživjeti i rasti u našem zdravom tijelu. Sve bolesti će nestati, naše dobro zdravlje će ostati.

 

Čišćenje meridijana tijela:

Bioenergetska meridijan masaža koristi električnu struju koja teče kroz tijelo kako bi stimulirala i očistila putanje meridijana. Povećana cirkulacija krvi, kisik za ćelije i stimulacija nerva riješit će tijelo kiselog okruženja kako bi se održala zdrava i uravnotežena razina PH. Sa uravnoteženim PH nivoom, bolesti nestaju, a vaša vitalnost i energija će se povećati.

 

Poboljšana probava i odgovor na stres:

Bioenergetska meridijan masaža može pomoći u regulaciji vašeg probavnog sistema i promovisanju zdravih endokrinih odgovora na stres. Kada se funkcije vaših endokrinih žlijezda poboljšaju, sve od sna do apetita, probave do upravljanja stresom se poboljšava. Redovnim korištenjem Bioenergo meridijan masažera vaši organski sistemi će funkcionisati na većem nivou dobrobiti, i umor će biti smanjen.

Regulisanje probavnog sistema:

Bioenergetska meridijan masaža pomaže u regulaciji naših endokrinih žlijezda i sistema, svi organi kontrolisani i regulisani endokrinim sistemima će poboljšati svoje funkcije.

 

Ima protuupalni učinak:

Bioenergetska meridijan masaža može povećati broj bijelih krvnih stanica i poboljšati protuupalni i sterilizacijski učinak unutar tijela.

 

Eliminacija umora:

Tokom procesa prodiranja energije Bioenergetskog meridijan masažera u naše tijelo, povećava se količina endorfina u našem tijelu. Kao rezultat toga, mogli bismo osjećati uzbuđenje i sreću, čime se eliminira umor tijela. Efekat je isti kao nakon intenzivnog vježbanja, ali na ugodan i opušten način jer koristimo energiju Bioenergetskog meridijan masažera kako bismo postigli ovo stanje povećanja endorfina u našem tijelu, što je definitivno veliko zadovoljstvo u usporedbi s tradicionalnom rutinom fizičkih vježbi.

Bioenergetska meridijan masažna energija povećava endorfine u tijelu stvarajući osjećaj blaženstva, sreće i opuštanja, čime se eliminiše umor tijela. Povećan protok krvi i kisika u tijelu, zajedno s uravnoteženim PH, također će stvoriti više energije tokom cijelog dana.

 

Pročišćavanje i detoksikacija:

Naša cirkulacija krvi će se povećati, kao i metabolizam. Ovaj proces uklanja sve kisele i štetne tvari unutar nas. Naša krv postaje alkalna. Kao rezultat, trigliceridi i holesterol se uklanjaju, čisteći naše tijelo i očuvajući dobro zdravlje.

 

Ima analgetski efekt:

Jednom kada energija Bioenergetskog meridijan masažera prodre u naše živce, može olakšati sve vrste napetosti i boli uzrokovane lošim nervnim sistemom.

 

Emocionalne koristi:

Obično nakon munje, zemlja proizvodi ozon. Zrak se također pročišćava nakon grmljavine. Isto se primjenjuje i na naše tijelo. Jednom kada se Bioenrgetska meridijan masaža primijeni u našem tijelu, naše tijelo se osjeća očišćeno i proizvest će dobar izvor pozitivnog zraka. Tako se osjećamo zdravo i sretno nakon sesije DDS terapije.

 

Emocionalno iscjeljenje

Kada počnete čistiti fizički nered, to pravi prostor za emocionalno iscjeljenje vašeg tijela. Baš kao što je Zemlja očišćena nakon oluje, Bioenergetska meridijan masaža ima dubok učinak čišćenja i raščišćavanja na sve sisteme vašeg tijela.

Podijeli sadržaj na društvenim mrežama